HARI
GROMOȘTEANU
Despre mine
De mic, mi-am dorit să fac lumea să râdă, aşa că eram cel mai trăsnit puşti din gaşcă! Născut pe malul mării, la Constanţa, chiar în ziua de Crăciun, obişnuiam să le povesteasc filme prietenilor din grup... producţii pe care nu le văzusem niciodată. Inventam tot felul de scenete, personaje, aveam o imaginație foarte bogată. La şcoală eram în centrul atenției şi reuşeam să-i amuz chiar si pe profesori. Prima ”întîlnire” cu scena a avut loc la Năvodari, cînd aveam 14 ani. Împins de prieteni, am zis un banc şi uite aşa a început totul. Însă mi-am cucerit audienţa ceva mai tîrziu, la o terasă din Mamaia, unde programul artistic era susţinut de actorii Teatrului Fantasio. Am început să improvizez la masă, astfel încît publicul şi-a întors privirea de la scenă direct spre mine. Remarcat de unul dintre actori, am ajuns la Şcoala Populară de Artă – secţia Actorie. A urmat facultatea de Teatru şi Film din Constanța, unde m-am schimbat radical, astfel, am trecut la Shakespeare, Cehov şi Caragiale...

În paralel cu facultatea, susţineam spectacole împreună cu trupa mea de comedie care, la început, s-a numit ”Defecte speciale”, apoi – ”Doi coceni şi restul paie”, iar în final – ”Condimente”. Au urmat prezentări şi numere de comedie în spectacole organizate, am conceput, coordonat şi participat în multe programe de divertisment, revelioane sau alte evenimente organizate pe litoral. Am colaborat cu televiziunea locală pentru mai multe emisiuni şi rubrici de divertisment.
După absolvirea facultății activitatea mea s- a mutat la Bucureşti, la Media Pro Pictures în serialele: „La bloc” şi „La servici” în anul 2006.
În 2007 am primit rolul din ”Anticamera”, interpretând-ul pe bodyguard-ul Preşedintelui „Boerescu”, interpretat de Florin Călinescu.
După ce am fost umbra lui Călinescu în serialul ”Anticamera”, m-am ”predat” de bunăvoie secţiei de umor din PRO TV, fiind repartizat în distribuţia serialului ”Arestat la domiciliu”, unde l-am interpretat pe Gigi, fiul vitreg al Emanuelei, o văduvă sexy şi dornică de avere! Apoi a urmat serialul “ Meltenia “ şi producția “ Made in Romania “ . În anul 2012 am avut onoarea să joc din nou alături de Florin Călinescu în serialul de comedie " Tanti Florica ".

În 2013 revin la Constanța, la televiziunea locală unde prezint mai multe emisiuni de divertisment: " Academia speranțelor ", “Aqua neața”, „Dimineți la Mare”, şi „ Beach Party”. Deasemenea produc şi propria emisiune de comedie „ Picătura de Râs”, la care sunt regizor, scenarist şi actor!

Paralel cu actoria am dezvoltat şi hobby-ul pentru muzică şi am susținut diferite spectacole peste hotare pentru românii stabiliți acolo.

Ʈinând cont că, actoria se imbină perfect cu muzica, în prezent desfăşor spectacole de muzică şi comedie!

Hari Gromosteanu - actor